Skip to main content

Metaaldetectie

Wat valt daar nu eigenlijk onder? En wat kan Gelan Detectiesystemen voor u betekenen? Zowel zakelijk als hobbymatig? Eén ding is zeker: het begrip (metaal)detectiesystemen is breed. Onze definitie van dit containerbegrip? Met detectiesystemen kunnen eenvoudig voorwerpen opgespoord worden en deze zijn in te zetten voor:

Industrieel

Opsporen van (ondergrondse) kabels en pijpen, opsporen van metalen en bodemonderzoek.

Meer informatie

Beveiliging

De beveiliging van bedrijven, warehouses, evenementen, voertuigen en overheidsinstanties.

Meer informatie

Vrije tijd

Een uitgebreid assortiment land- en onderwater detectors en metaaldetectors.

Meer informatie

Vraag een offerte aan

Gelan is hét kennisbolwerk op het gebied van alle draagbare metaaldetectietechnologieën en -systemen.

Marc Lybaart

Infrastructurele sector

Ondergrondse kabels, leidingen, putdeksels, afsluiters en meer opsporen

GELAN Detectiesystemen is  al sinds haar oprichting, in 1978, gespecialiseerd in geavanceerde en draagbare detectie-apparatuur voor het opsporen van (ondergrondse) objecten. Bij ons bent u aan het juiste adres voor het opsporen van:

 • kabels;
 • leidingen;
 • putdeksel;
 • afsluiters;
 • explosieven;
 • metalen in hout.

Daarnaast kunnen onze systemen u ondersteunen bij het ondergronds markeren van terreinen, kavels en ondergronds liggende objecten.

Meer informatie

Beveiliging

Detectiepoorten en X-Ray scanners van Gelan Detectiesystemen

Met de deteciesystemen van GELAN kunt u uw bedrijf, evenement, voertuig, overheidsinstantie of warehouse beveiligen. Onze detectiepoorten worden tevens steeds meer toegepast voor beveiliging  tegen diefstal door eigen personeel in werkplaatsen, assemblagehallen en warehouses. Afhankelijk van uw situatie, geven we een gericht advies over de in te zetten detectiesystemen. Mogelijke opties zijn:

 • metaaldetectiepoorten;
 • visitatiedetectors;
 • inspectiespiegels;
 • bombriefdetectors;
 • stethoscopen.

GELAN Detectiesystemen is officieel importeur van Garrett Security, bekend van de Olympische Spelen waar zij zich ‘official supplier’ mogen noemen. Daarnaast zijn we officieel importeur van Ebinger detectieapparatuur, bekend van onder andere visitatiedetectors ten behoeve van gevangenissen, penitiaire inrichtingen en luchthavens. Tot onze referenties behoren onder andere penitiaire inrichtingen, arrestantencomplexen, gevangenissen, Novadic Kentron, Centra voor Alcohol en Drugs, ambassades, ministeries, technische recherche en de horeca.

Meer informatie

Hobbymatige metaaldetectie

Een uitgebreid assortiment land- en onderwater detectors

Ontdek ons aanbod van aantrekkelijk geprijsde C.Scope metaaldetectoren en Fisher metaaldetectoren. We leveren alle metaaldetectors met Nederlandstalige handleiding en 5 jaar garantie. Mocht er iets aan de hand zijn met uw detector, dan hebben wij een eigen servicedienst welke uw detector weer snel voor u in orde maakt.

Bekijk het aanbod!

Over GELAN

GELAN is hét kennisbolwerk op het gebied van (draagbare) detectietechnologieën, beveiligingssystemen en metaaldetectiesystemen. GELAN Detectiesystemen is specialist in:

 • apparatuur voor het detecteren van ondergrondse pijp- en kabelsystemen voor de marktsector Infrastructurele Werken;
 • detectiepoorten, visitatiedetectors en inspectiespiegels voor de beveiliging van gebouwen, warehouses en voertuigen; magnetometers voor bodemonderzoek, hoogwaardige metaaldetectors en meetsystemen voor voertuigen;
 • hobbymatige metaaldetectoren.

GELAN, dat is perfectie in detectie!