TeroVido 3D-bodemscanners

TeroVido 3D-bodemscanners

De TeroVido 3D-bodemscanner is een draagbaar, lichtgewicht systeem dat door één enkele operator kan worden gebruikt om ondergrondse objecten, structuren en afwijkingen in de bodem te detecteren ; en dat tot op een diepte van zo’n 10 mtr..

Het systeem bestaat uit een sensorbuis die – afhankelijk van de uitvoering – maximaal acht krachtige sensoren bevat en een tablet die via Bluetooth met elkaar zijn verbonden. Via de speciaal ontwikkelde software wordt de data realtime grafisch in beeld gebracht als een gekleurd 3D-terrein alsmede als een 2D-kleurenkaart met een zeer hoge resolutie. Een breed scala aan handige functies, waaronder filters, kleurenschema’s, GPS-positionering, dieptemeting en rasters helpt de gebruiker de gegevens van de meting op een eenvoudige manier te interpreteren. En met slechts twee vingers kan de grootte van het beeld, alsmede de zichthoek worden aangepast voor een nog nauwkeurigere beoordeling. De data kan worden opgeslagen, naar een pc gestuurd of worden uitgeprint ; de opslagcapaciteit alsmede de grootte van het meetveld is nagenoeg onbeperkt.

 toepassingsgebieden

  • industrie
    • het lokaliseren van kabels en leidingen, ongeacht het materiaal waarvan deze vervaardigd zijn
  • archeologie
    • het in kaart brengen van o.a. historische kelders, funderingen en constructies
  • veiligheidsdiensten / defensie
    • het opsporen van o.a. verborgen tunnels, schuilplaatsen of ondergrondse opslagplaatsen

De meertalige gebruikersinterface van de gepatenteerde software is beschikbaar in meerdere talen, waaronder Duits, Engels, Frans en Spaans. Het systeem is uiterst eenvoudig te gebruiken waardoor geen uitgebreide training benodigd is. Software-updates worden gratis ter beschikking gesteld.

De TeroVido 3D Construction Series, bestaat uit de CS UNO en CS DUO.