Skip to main content

Eurovisie Songfestival 2021

Eurovisie Songfestival 2021

Wereldwijd volgen zo’n 200 miljoen mensen het Eurovisie Songfestival, waarvan ongeveer vier miljoen Nederlanders. In 1956 werd dit muzikale evenement voor het eerst georganiseerd. Nederland heeft sindsdien het Eurovisie Songfestival vier keer gewonnen. In 2019 won Duncan Laurence met zijn nummer Arcade het Eurovisie Songfestival voor Nederland. En zo werd Nederland in 2021, na veertig jaar, gastland van het Eurovisie Songfestival. Met als locatie voor dit grootste spektakel Ahoy Rotterdam. En wij?! Wij mochten de beveiliging van het Eurovisie Songfestival in Ahoy Rotterdam verzorgen. Een bijzondere ervaring waar we met gepaste trots op terugkijken. Neemt u contact met ons op om de mogelijkheden voor uw evenement of festival te bespreken.

Gelan heeft laten zien met haar apparatuur een evenement van wereldformaat, in dit geval het Eurovisie Songfestival 2021, te kunnen faciliteren. Wij kijken terug op een prettige samenwerking en bovenal een veilig evenement

Rosanne SpronkManager Projectmanagement Rotterdam Ahoy

Internationaal evenement

Veertig landen van over de hele wereld hebben in Ahoy Rotterdam opgetreden. Met op 18 en 20 mei 2021 de halve finales en op 22 mei 2021 de finale. De organisatie van het Eurovisie Songfestival was in handen van NPO, NOS en AVROTROS, in co-productie met de European Broadcasting Union en in nauwe samenwerking met gaststad Rotterdam. Met strenge maatregelen stonden veiligheid en gezondheid dit jaar voorop. Per show mochten 3500 bezoekers aanwezig zijn. Met metaaldetectiepoorten van Garret Security, visitatiedetectors en bagagescanners van Adani en VMI hebben we de veiligheid van dit grootste evenement gewaarborgd. Bezoekers werden gecontroleerd op verdachte voorwerpen middels de metaaldetectiepoorten. Bagage en pallets met voorraad werden door diverse X-Ray scanners gecontroleerd. Beide beveiligingsmethodes zijn nauwkeurig en bevorderen een veilige, soepele doorstroom van personen en voorwerpen.

Over Ahoy Rotterdam

Ahoy Rotterdam is al sinds 1971 bekend bij ‘de groten der aarde’. Zij bieden een thuishaven aan internationale artiesten, topsporters, politici en andere prominenten. De ondernemers achter Ahoy Rotterdam zijn trotse inwoners van een wereldstad die opnieuw door iedereen wordt ontdekt. Een stad waarin zij al 50 jaar met elkaar bouwen aan bedrijvigheid, plezier en geluk.

In Rotterdam is veel aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. Zo vormt het dak van Ahoy met 5.200 zonnepanelen een bron van duurzame energie. Met die energie kan Ahoy 195 dagen per jaar grootschalige evenementen zoals De Vrienden van Amstel LIVE, het ABN AMRO World Tennis Tournament en North Sea Jazz van duurzame energie voorzien.

Gelan verzorgt beveiliging Eurovisie Songfestival 2021

Plannen maken, plannen controleren, passende producten uitkiezen, overleggen met de organisatie, opbouwen, meemaken én afbouwen van de beveiligingsstructuur. Het team van Gelan Safety Solutions heeft genoten van deze bijzondere ervaring. Marc Lybaart vertelt: “We kijken terug op een zeer geslaagde en veilige editie van het Eurovision Songfestival. Het verzorgen van de beveiliging op een event van deze grootte was een bijzondere ervaring voor ons team en we kijken ernaar uit om meer van deze projecten op te pakken.”

Beveiliging van uw evenement

GELAN Safety Solutions is onderdeel van GELAN Detectiesystemen B.V.. GELAN is sinds 1978 gespecialiseerd in geavanceerde detectieapparatuur voor beveiliging van locaties en evenementen. We zijn officieel importeur van Garrett Security, bekend van de Olympische Spelen waar zij zich ‘official supplier’ mogen noemen en van Ebinger detectieapparatuur, bekend van onder andere visitatiedetectors ten behoeve van gevangenissen, penitiaire inrichtingen en luchthavens. In ons assortiment vindt u onder andere metaaldetectiepoorten, visitatiedetectors, inspectiespiegels, bombriefdetectors en stethoscopen. Met kwaliteitsvolle producten en ons kennisbolwerk zorgen we ervoor dat uw locatie of evenement professioneel beveiligd wordt.