Skip to main content

EK Voetbal 2020

UEFA EURO 2020

Het EK voetbal 2020, ofwel de UEFA EURO 2020, is de zestiende editie van het vierjaarlijkse voetbaltoernooi. En die zestiende editie is extra bijzonder. De UEFA heeft namelijk in samenspraak met de 55 potentieel deelnemende landen tijdens een videoconferentie besloten om het EK te verplaatsen naar de zomer van 2021 en de wedstrijden te verdelen over elf gastlanden. Waaronder Nederland. In de Johan Cruijff ArenA te Amsterdam. En dat is de locatie waar we met GELAN Safety Solutions de beveiliging hebben verzorgd. Opnieuw een evenement met internationale allure waar we erg trots op zijn.

Tijdens het Europees Kampioenschap voetbal waarbij Amsterdam in 2021 een van de speelsteden was, is er rond de Johan Cruijff ArenA gebruik gemaakt van de apparatuur van Gelan. Gelan is een betrouwbare partner gebleken die een hoge mate van professionaliteit en flexibiliteit heeft laten zien. Wij kijken terug op een prettige samenwerking.

Willem HegenManager Crowd Services Johan Cruijff ArenA

Internationaal voetbalevenement

Elf Europese landen zijn in 2021 gastland voor de UEFA EURO 2020. In de steden Amsterdam (Nederland), Bakoe (Azerbeidzjan), Boekarest (Roemenië), Kopenhagen (Denemarken), Glasgow (Schotland), Londen (Engeland), München (Duitsland), Rome (Italië), Sint-Petersburg (Rusland) en Sevilla (Spanje) worden diverse wedstrijden gespeeld. Met metaaldetectiepoorten van Garret Security, visitatiedetectors en bagagescanners van Adani en VMI hebben we de veiligheid van de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam gewaarborgd. Bezoekers werden gecontroleerd op verdachte voorwerpen middels de metaaldetectiepoorten. Bagage en voorraden werden door diverse X-Ray scanners gecontroleerd. Deze beveiligingsmethodes zijn zeer nauwkeurig en bevorderen tegelijkertijd een veilige en soepele doorstroom van zowel personen als voorwerpen.

Neem contact op voor de mogelijkheden om uw evenement of festival te beveiligen.

Over Johan Cruijff ArenA Amsterdam

De Johan Cruijf ArenA in Amsterdam faciliteert spraakmakende voetbalwedstrijden, spectaculaire concerten en zakelijke evenementen. En daar is de organisatie van de ArenA trots op. Daarom willen zij met het stadion de beste zijn als het gaat om fan experience, mobiliteit, veiligheid, duurzaamheid, facility management en digitalisering. En zoals de organisatie zegt: “Wij vinden dat innovatie hierbij het verschil maakt. Het is onze ambitie om nu en in de toekomst een state-of-the-art stadion te zijn”.

Gelan beveiligt UEFA EURO 2020

“Ieder gastland verzorgt zelf de beveiliging van het betreffende stadion. We zijn erg blij dat we met GELAN Safety Solutions deze taak voor de Amsterdam ArenA op ons mogen nemen”, vertelt Marc Lybaart. En daarop vult Frits Dorna aan: “Het beveiligen van een internationaal evenement is een logistieke klus. We kijken naar diverse aspecten die de veiligheid van toeschouwers en deelnemers kunnen beïnvloeden en proberen daar zo efficiënt mogelijk op in te spelen met onze geavanceerde apparatuur. We willen de veiligheid waarborgen, maar geen onnodig rijen en/of ophopingen creëren. Het waarborgen van veiligheid moet zo soepel als mogelijk verlopen voor zowel toeschouwer als deelnemer.”

Het verzorgen van de beveiliging in de Amsterdam ArenA voor de UEFA EURO 2020 is een bijzondere ervaring. We zijn blij met deze samenwerking en blijven tevreden over de samenwerking met het beveiligingspersoneel.

Marc LybaartGELAN Safety Solutions

Beveiliging van uw evenement

GELAN Safety Solutions is onderdeel van GELAN Detectiesystemen B.V.. GELAN is sinds 1978 gespecialiseerd in geavanceerde detectieapparatuur voor beveiliging van locaties en evenementen. We zijn officieel importeur van Garrett Security, bekend van de Olympische Spelen waar zij zich ‘official supplier’ mogen noemen en van Ebinger detectieapparatuur, bekend van onder andere visitatiedetectors ten behoeve van gevangenissen, penitiaire inrichtingen en luchthavens. In ons assortiment vindt u onder andere metaaldetectiepoorten, visitatiedetectors, inspectiespiegels, bombriefdetectors en stethoscopen. Met kwaliteitsvolle producten en ons kennisbolwerk zorgen we ervoor dat uw locatie of evenement professioneel beveiligd wordt.